Csak hivatalos gyűjtőponton adhatom le a csomagokat?

Csak akkor tudjuk garantálni, hogy a csomagod megfelelő kezekbe kerül és egy rászolrulóhoz jut el, ha a hivatalos gyüjtőpontok egyikén adod le a azt, amelyeket itt találsz meg: ‘Hova vidd a táskát?’
Budapesten a Kívül Belül Boldogság Bemutatóterem az egyetlen hivatalos gyűjtőpont.

Postázási cím Kívül Belül Boldogság Bemutatóterem: 1068 Bp. Szófia u. 18..

Ezen kívül vidéken van több, gyüjtőpont, melyeket megtalált a linken.

Sajnos sok olyan esettel találkoztunk, amikor magánszemélyek vagy intézmények közösséggi média felületeiken azt írták, hogy hozzájuk is lehet vinni az adományokat.
Amennyiben nem szerepelnek a listánkon, úgy nem tudjuk a táskák sorsát biztosan befolyásolni.

Csak azt rakhatok a csomagba, ami a listán van?

A tavalyi gyűjtés tapasztalatai alapján: Igen. Kérünk téged, hogy a létfontosságú cikkelemek listájához ragaszkodj és válogass az “extra” dolgok közül, amik számodra örömöt nyújtanak. Az egységcsomagok kialakítása nagyban megkönnyíti az átnézést és a kiosztást is.

Miért nem ajánljátok a tampont, intom tölcsért vagy mosható betétet? 

A tampon használata megfelelő higiéniás körülményeket kíván, amely sajnos sokszor nem adatok meg rászoruló nők számára. Sokan nem tudják biztosítani a megfelelő tisztálkodást és a fertőzésmentes felhelyezét. A fertőzésveszély miatt ezért nem ajánljuk a tampon adományozását. 
A mosható eszközökkel pedig hasonló a probléma: sokak számára nem biztosított a megfelelő tisztítási körülmény.

Óvszert rakhatok a csomagba?

Ebben a kampányban arra kérünk, hogy ne rakj óvszert a csomagba, mivel az nem tartozik a mindennapi higiéniás eszközökhöz.
Amennyiben mégis szeretnél felajánlani jótékony célra fogamzásgátlási eszközt, külön, nekünk jelezve nyugodtan elhozhatod nekünk. Gondoskodunk arról, hogy olyanokhoz jussanak majd el, akiknek biztosan szüksége van rá.