Nem titok, hogy talán a karácsonyi időszak az év egyik legstresszesebb pár hete. Az év elején tett célkitűzéseket most akarjuk behozni, legyen szó magánéleti vagy akár munkahelyi célokról is. Szeretnénk lezárni a futó projektjeinket, mindemellett pedig átélni az ünnepi hangulatot, lelassulni és a szeretteinkkel lenni. Az sem utolsó szempont, hogy az otthon állapota makulátlan legyen, de ha csak a nappali és a konyha rendezett, néha már azzal is kiegyezünk.

December az a hónap, amikor az összes jótettet összpontosítjuk. Ilyenkor segítünk általában leginkább másoknak, nyúlunk a pénztárcánk legmélyére és köszönjük meg munkatársainknak, szeretteinknek, hogy mellettünk vannak.

Mi már tervezzük a karácsonyfa vásárlást, lassan lezárjuk, hogy ki mit kap ajándékba, és már a csomagokat is elkezdtem becsomagolni. Befoglaltam a házhozszállítási időpontokat, megterveztem a karácsonyi menüt és lassan kezdem lezárni a munkában levő projekteket is, hogy hátradőlhessek és átadhassam magam az ünnepeknek.

Úgy érzem szerencsésnek mondhatom magam, hogy a legnagyobb vita karácsonykor, hogy túl hamar jövünk el a vendégségből és még szeretnének minket megtömni kacsával és halászlével. A kisfiamnak és nekünk ez a természetes. Ilyen közegben nőttünk fel, mindig ezt láttuk és ezt is fogjuk remélhetően tapasztalni az ünnepek során.

Azonban ha a kis boldog ünnepi buborékomból kilépek, akkor egy teljesen más világ fogad minket. Vannak, akik nehéz körülmények között élnek, akiken nemhogy veszekednek a nagyszülők, hogy egyenek még egy szelet gluténmentes beiglit, hanem egyáltalán nincsen hova menniük, nincsen kivel tölteni az ünnepeket.

Mivel az utóbbi időben úgy érzem elkényelmesedtem a mosatlan edények, lejárt élelmiszerek és menütervezési kísérletek fusztráló mindennapjaiban, felhívtam Huszka Ági stylist barátnőmet, és megkértem, hogy lépjünk ki egy kicsit a komfortzónánkból és alkossunk valamit közösen.

Az ausztrál Share Her Dignity non-profit It’s in the bag kampány mintájára megvalósítottuk a magyar változatát, aminek a neve Nem Luxus Táska lett.

Fogadjátok szeretettel!

Cserta Alexandra